Gul paprikarelish

PAPRIKA GUL
Paprika gul har en fin sötma och fyllighet som påminner om det traditionella paprikapulvret men med en lättare fräschör och krispighet i tonen. Passar särskilt bra till ljust kött såsom kyckling, till gris och kalv men även till bönor och linser. Kryddan kompletteras väl med hetta och värme.

Recept framtaget av David Lundqvist, vinnare av Årets Kock.

Ingredienser

700 g gul paprika
30 g olivolja
50 g citronjuice
15 g salt
50 g rapsolja
15 g Kockens gula paprikapulver
10 g gul chili, urkärnad och skivad

Instruktioner

Gör så här:
1. Kärna ur paprikan och rosta med hälften av saltet och olivolja
i ugn på 210 °C i 15 min.
2. Lägg sedan paprikan i plastpåse och förslut. Låt vila i 20 min.
3. Skala och strimla paprikan.
4. Blanda den strimlade paprikan med gult paprikapulver,
citronjuice, resten av saltet, kallpressad rapsolja och chili.
5. Smaka av.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?