Grönkålssallad med saffransvinägrett

Ingredienser

200 g grönkål (1 påse)

1 granatäpple

150 g fetaost

0,5 påse Kockens saffran

1 msk vatten

1 msk honung

1 msk vitvinsvinäger

1 dl rapsolja

salt och peppar

Instruktioner

  1. Koka upp honung, vitvinsvinäger och vatten. Tillsätt saffran och vispa ut det tills det löst sig. Tillsätt sedan oljan medan du vispar, smaka av med salt och peppar.
  2. Dela och ta loss alla kärnor från granatäpple och lägg dem i en skål.
  3. Skölj grönkålen och lägg upp den i en stor skål eller på ett fat.
  4. Toppa med granatäpplekärnorna och valnötter. Smula över fetaosten och häll till sist över saffransvinägretten och blanda runt.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?