600 g gurka
700 g grön tomat
450 g grön paprika
25 g vitlök
100 g salladslök
25 g Kockens gröna paprikapulver
35 g gräslök, skuren
50 g basilika, grovhackad
10 g Kockens svartpeppar, nymalen
50 g citronjuice
300 g olivolja
30 g socker
25 g jalapeño, urkärnad och skivad
15 g salt
120 g pumpakärnor
Grön Gazspacho med smak av grön paprika
PAPRIKA GRÖN
Paprika grön har en pigg, fräsch och örtig smak. Passar utmärkt till rätter med fisk och skaldjur där de söta smakerna från havet och den fräscha smaken hos den gröna paprikan skapar en fin balans i rätten. Lämpar sig även i grönsaksbaserade rätter tillsammans med vitlök, citrus och jalapeño. Tips! Fin som bas i dressingar, oljor och vinägretter.
Recept framtaget av David Lundqvist, vinnare av Årets Kock.
Ingredienser
Instruktioner
Gör så här:
1. Hacka vitlök och skär salladslöken i skivor. Skär gurka,
tomat och paprika i bitar.
2. Marinera tomat, gurka, vitlök, paprika, pumpakärnor
med olivolja, citronjuice, salt, socker, paprikapulver,
svartpeppar i minst 1 timme.
3. Blanda ner resten av ingredienserna.
4. Mixa i 1–2 min tills slät.
5. Smaka av med salt och citron.