Laxöring
Laxöring, 1½ kg hel urtagen eller 600 g filé
3 msk Kockens citronpeppar
2 dl dill
4 st vitlöksklyftor, krossade
2 st citroner, klyftor
salt
bindgarn
Kall sås
50 g forellrom
2 dl smetana eller crème fraiche
1 msk citronsaft
salt
4 port.
Laxöring, 1½ kg hel urtagen eller 600 g filé
3 msk Kockens citronpeppar
2 dl dill
4 st vitlöksklyftor, krossade
2 st citroner, klyftor
salt
bindgarn
50 g forellrom
2 dl smetana eller crème fraiche
1 msk citronsaft
salt
Krydda fisken rikligt med salt och svartpeppar. Fyll fisken med hela dillkvistar, citronklyftor och de krossade vitlöksklyftorna. Surra fisken med bindgarn så att den håller ihop.
Grilla den på medelvärme ca 15 minuter på varje sida eller till en innertemperatur på 50 °C.
Rör sammans forellrom, smetana och citron. Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera fisken med citronklyftor och dillkvistar. En fräsch sallad med krutonger passar bra att servera til