Biff
2 st biffar av nöt à 200 g
salt
olivolja
Rosmarintomater
300 g cocktailtomater
1 st tomat, delad i bitar
salt
socker
vinäger
rosmarinkvistar
12 st vitlöksklyftor, skalade
1 dl parmesanost, grovt riven
1 dl majonnäs
4 port.
2 st biffar av nöt à 200 g
salt
olivolja
300 g cocktailtomater
1 st tomat, delad i bitar
salt
socker
vinäger
rosmarinkvistar
12 st vitlöksklyftor, skalade
1 dl parmesanost, grovt riven
1 dl majonnäs
Krydda biffarna med Grillkrydda Smoky BBQ, salt och olivolja. Grilla biffarna på hög värme i ca 4 minuter på varje sida eller till en innertemperatur på 55 °C. Låt biffarna vila i 5 minuter i folie.
Snitta cocktailtomaterna till hälften och kläm ur saften i en kastrull. Sjud saften med den andra tomaten i ca 10 minuter. Sila och smaka av med salt, socker, vinäger och svartpeppar.
Lägg de urklämda tomaterna på en plåt, krydda med salt, svartpeppar, rosmarin och olivolja. Torka dem i ugnen på 120 °C i 60 minuter. Koka vitlöksklyftorna i saltat vatten i 10 minuter. Lägg in dem i ugnen tillsammans med tomaterna tills tomaterna är lätt torkade.
Skär biffen i skivor och salta snittytan. Servera i djupa tallrikar med majonnäs, de torkade tomaterna och riven parmesanost. Skeda över tomatbuljongen. Servera gärna tillsammans med kokt nypotatis med finhackad dragon och saltat smör.