ca 250 g pilgrimsmusslor/kammusslor
½ dl pankosmulor
30 g mjukt smör
1 st schalottenlök
1 ½ tsk Kockens vitlökspeppar
3 msk vitt torrt vin
2 msk hackad persilja
ca 1 msk pressad citronsaft
ca 4 msk majonnäs
rostat vitt bröd eller lantbröd
Gratinerade pilgrimsmusslor
Ingredienser
ca 4 portioner
Instruktioner
- Smula samman panko och smör lätt.
- Blanda hackad schalottenlök och de råa lätt tinade pilgrimsmusslorna med vitlökspeppar och vitt vin. Låt ligga en stund.
- Ta upp musslorna, lägg i en vid form och smula över pankosmöret. Sätt på grillen, 250° C och grilla 1-3 minuter tills pankosmöret blivit gyllenbrunt. Innertemperatur på musslorna ska vara ca 50° C.
- Pressa citronsaft över och strö på hackad persilja. Servera genast tillsammans med ett gott bröd och majonnäs.