Granola

Ingredienser

2 plåtar

3 ½ dl havregryn

3 ½ dl rågflingor

2 dl solroskärnor

1 dl pumpakärnor

1 dl kokosflingor

2 ¼ dl vatten

½ dl rapsolja eller rumstempererad kokosolja

1-1 ¼ dl flytande honung

1 ½- 2 tsk Kockens kardemumma malen, Ekologisk

1 ½ tsk Kockens ingefära malen, Ekologisk

¾-1 msk Kockens kanel malen, Ekologisk

Ca 125 g torkade tranbär

Instruktioner

  1. Lägg alla torra ingredienser, förutom tranbär, i en bunke. Tillsätt olja, honung och vatten, blanda väl.
  2. Fördela tunt på två bakpappersklädda plåtar. Sätt in i ugnen, 150 ˚C, i ca 20 minuter. Rör om var åttonde minut tills allt har torkat och inte bränns (tänk på att alla ugnar är olika och tid kan variera). Ta ut och låt svalna.
  3. Tillsätt tranbär och lägg i en tätslutande burk.

Granolabars

4 dl Kockens granola

2 äggvitor

  1. Blanda granola med äggvita. Tryck ut smeten i en bakpappersklädd form, ca 8-10 mm tjock. Grädda i 100˚C, ca 20 minuter.
  2. Låt svalna och skär med vass kniv bitar i valfri storlek.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?