olja
1-1,5 kg färskpotatis
1 knippe färska morötter
2 knippen mindre färsk gul lök
ca 4 st Carli paprikor, ljusgröna
1 msk Kockens örter provençal
1 -2 tsk Kockens vitlökspeppar
Garnering:
2 polkabetor
8 port.
olja
1-1,5 kg färskpotatis
1 knippe färska morötter
2 knippen mindre färsk gul lök
ca 4 st Carli paprikor, ljusgröna
1 msk Kockens örter provençal
1 -2 tsk Kockens vitlökspeppar
Garnering:
2 polkabetor
1. Skrubba potatis och morötter. Ansa paprikorna. Dela dem i mindre bitar och löken i klyftor.
2. Lägg allt utom paprikan på en bakpapperstäckt plåt, ringla över olja och blanda lätt. Strö salt och kryddor över, blanda och stek i 225 grader i 25 -30 min, men inte längre än att de har kvar sin spänstighet. När det återstår ca 10 minuter i ugnen läggs paprikan på.
3. Skala polkabetorna och skär av en skiva. Hyvla tunna skivor med en osthyvel eller mandolin. Blanda de krispiga skivorna i de ljumma primörerna.
4. Serveras till exempelvis kryddig kyckling, eller annat valfritt grillat, fisk eller kött.