2 burkar inläggningsssill á 420 g varav 210 g sill
Lag
1 dl ättikssprit (12 %)
2 dl socker
3 dl vatten
2½-3 tsk Kockens hel kryddpeppar
1 tsk Kockens hel vitpeppar
2 mindre Kockens lagerblad
1 morot
½ purjolök
2 rödlökar
ca 10 port. (del av buffé)
2 burkar inläggningsssill á 420 g varav 210 g sill
Lag
1 dl ättikssprit (12 %)
2 dl socker
3 dl vatten
2½-3 tsk Kockens hel kryddpeppar
1 tsk Kockens hel vitpeppar
2 mindre Kockens lagerblad
1 morot
½ purjolök
2 rödlökar
Krossa kryddpeppar och vitpeppar något i en mortel. Koka upp lagen tillsammans med en klyftad rödlök och övriga kryddor. Låt svalna.
Skölj av sillfiléerna och skiva dem i ca 2 cm breda bitar. Varva skivad lök, purjolök, morot och sillen med lag i en glasburk. Täck och låt stå i kylskåp till nästa dag