Citrondrömmar med vanilj

Ingredienser

60-70 st.

325 g ekosmör, svenskt

425 g socker

750 g vetemjöl

135 g rapsolja, neutral

10 g Kockens hjorthornsalt

1 st Kockens vaniljstång

1 st citron

Instruktioner

Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur märgen. Kör 50 g socker och märgen i en kryddmixer, alternativt för hand, det ska blandas ordentligt. Blanda sedan de torra ingredienser ordentligt. Tillsätt olja, citronzest och tärnat rumstempererat smör och blanda till en smidig deg. Rulla små kulor, ca 2-3 cm i diameter, och lägg dem på bakplåtspapper. Baka i ugnen på 170 °C tills de får en vackert blek gyllengul färg.

Serveras nybakta och avnjuts med ett glas av farmors fläderblomsaft.

Tips från kocken! De obakade degkulorna kan förvaras i frysen i lufttät förpackning för att sedan plockas fram och bakas ”när man får oväntat besök’

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?