Redningen kan användas till att reda av alla typer av såser, soppor, stuvningar, krämer och fruktberedningar. Redningen är en modifierad potatisstärkelse, som utvecklats för att klara de krav som ställs på en redning för restauranger och storkök.
Kockens Redning sväller snabbt men tål även att koka länge
Redningen tjocknar in väldigt snabbt, vilket betyder att såsen, soppan eller krämen bara behöver ett hastigt uppkok, vilket är skonsamt för grönsaker och bär. Samtidigt tål toppredning att koka länge. Sjudning i 20 minuter är inget problem, inte heller flera timmars varmhållning vid ca 70 °C. Detta gör att Kockens Redning är en mycket flexibel redning – inget händer om grytan får stå på spisen längre än beräknat.
Kockens Redning kan kyl- och fryslagras
Produkter som är redda med Redningen tål att misshandlas. Går inte såsen åt första dagen är det bara att spara den i kylen eller frysen. Varför inte laga sås som räcker i flera dagar, spara den i kylen eller frysen och värma efterhand som den går åt? Den frysta produkten kan tinas direkt i mikrovågsugn utan att konsistensen förändras.
Vad innebär det att potatisstärkelsen är modifierad?
Råvaran till Kockens Redning är potatisstärkelse som är mer känt under namnet potatismjöl. Potatismjöl fungerar utmärkt att reda av med så länge man inte kokar, kyl-eller fryslagrar. För att klara dessa krav har potatismjölet modifierats vilket innebär att strukturen på stärkelsemolekylen har förändrats på kemisk väg. Detta har inget med genmodifiering att göra. Redningen framställs ur svensk potatis och är kontrollerad i alla led – från utsäde till färdig vara.