700 g gul paprika
30 g olivolja
50 g citronjuice
15 g salt
50 g rapsolja
15 g Kockens gula paprikapulver
10 g gul chili, urkärnad och skivad
Gul paprikarelish
PAPRIKA GUL
Paprika gul har en fin sötma och fyllighet som påminner om det traditionella paprikapulvret men med en lättare fräschör och krispighet i tonen. Passar särskilt bra till ljust kött såsom kyckling, till gris och kalv men även till bönor och linser. Kryddan kompletteras väl med hetta och värme.
Recept framtaget av David Lundqvist, vinnare av Årets Kock.
Ingredienser
Instruktioner
Gör så här:
1. Kärna ur paprikan och rosta med hälften av saltet och olivolja
i ugn på 210 °C i 15 min.
2. Lägg sedan paprikan i plastpåse och förslut. Låt vila i 20 min.
3. Skala och strimla paprikan.
4. Blanda den strimlade paprikan med gult paprikapulver,
citronjuice, resten av saltet, kallpressad rapsolja och chili.
5. Smaka av.