400 g inläggssill
1 dl ättika 12%
2 dl socker
3 dl vatten
3 st Kockens lagerblad
1 tsk Kockens vitpeppar hel
4 st Kockens stjärnanis
2-3 msk aquavit
1 apelsin
1 citrongräs
4 port.
400 g inläggssill
1 dl ättika 12%
2 dl socker
3 dl vatten
3 st Kockens lagerblad
1 tsk Kockens vitpeppar hel
4 st Kockens stjärnanis
2-3 msk aquavit
1 apelsin
1 citrongräs
Sill
Skär rent filèerna, dvs putsa bort lite av det ’sladdriga’ bukköttet och allt annat som inte känns fast. Skär sedan sillen i 2 cm breda skivor.
Lag
Krossa citrongräset med baksidan av kniven. Koka upp de torra kryddorna, vatten, socker och ättika och citrongräs. Tillsätt spriten när lagen svalnat något.
Skär hälften av apelsinen i skivor. Den andra halvan skalas med en potatisskalare, skalet strimlas tunt. Varva apelsinskal och apelsinskivor med sillen.
Slå den avsvalnade lagen på sillen.
Servera sillen direkt ur formen, eller burkarna.