250 g mörk choklad av god kvalitet
1 dl vispgrädde
2 dl blandade valfria grovt hackade nötter
1 dl strösocker
50 st
250 g mörk choklad av god kvalitet
1 dl vispgrädde
2 dl blandade valfria grovt hackade nötter
1 dl strösocker
Hacka chokladen och smält i en skål över sjudande vattenbad tillsammans med grädden. Häll i en bakpappersklädd form ca 20 x 20 cm.
Rosta nötterna i en torr panna tills de fått lite färg. Ta upp nötterna och lägg dem i en handduk och gnugga bort skalen så gott det går. Smält sockret tillsammans med kryddorna i stekpannan tills de fått en gyllengul färg. Tillsätt nötterna och rör om så ytan på nötterna täcks. Häll alltsammans på ett bakplåtspapper och låt stelna. Hacka grovt och fördela nötterna över den inte helt stelnade chokladen. Ställ svalt för att stelna.
Skär i rutor.