Sparris
2 knp grön sparris
1 msk olivolja
Majonnäs
1 st ägg, gulan
1 dl rapsolja, neutral
½ st citron, saften
Kockens cayennepeppar efter smak
Dekoration
2 st citroner, halverade
50 g parmesan
4 port.
2 knp grön sparris
1 msk olivolja
1 st ägg, gulan
1 dl rapsolja, neutral
½ st citron, saften
Kockens cayennepeppar efter smak
2 st citroner, halverade
50 g parmesan
Skär av rotänden på sparrisen. Vänd runt sparrisen i olivoljan och krydda med salt och svartpeppar. Grilla dem i 3-4 minuter, känn med en kniv så att de känns mjuka.
Vispa citronsaft och äggula lätt. Tillsätt rapsoljan droppvis till en början, sedan litet mer i taget tills all olja emulgerat (blandat sig väl). Krydda med salt, svartpeppar, cayennepeppar och citron efter smak.
Grilla citronen. Finriv parmesanosten.
Servera på stora fat.