100 g smör
1 ½ dl socker
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker med äkta vanilj
1 dl havregryn
ca ½ dl mjölk
1 äpple + eventuellt extra till garnering
ca 1 tsk Kockens kanel malen + ca ½ msk socker
ca 8 medelstora
100 g smör
1 ½ dl socker
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker med äkta vanilj
1 dl havregryn
ca ½ dl mjölk
1 äpple + eventuellt extra till garnering
ca 1 tsk Kockens kanel malen + ca ½ msk socker
1. Rör smör och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och sikta ner under omrörning. Tillsätt havregryn och till sist mjölken.
2. Kärna ur äpplet och skär i tunna klyftor. Blanda socker med kanel och strö över äppelklyftorna.
3. Fördela smeten i stadiga former eller sätt muffinsformar i en muffinsplåt så de behåller formen.
4. Fördela äppelklyftorna i formarna och tryck ner dem lite. Grädda i 200 °C i 10-15 minuter beroende på storlek och formar. Prova med sticka. Låt svalna och sikta eventuellt lite florsocker över.
Servera gärna tillsammans med varm choklad.