600 g blandfärs
2 ½ msk skorpsmulor
ca 1 dl vispgrädde
1 ägg och 1 äggula
2 tsk salt
1-1 ½ tsk Kockens köttfärskrydda
2 msk fint riven gul lök
smör till stekning
persilja till garnering
600 g blandfärs
2 ½ msk skorpsmulor
ca 1 dl vispgrädde
1 ägg och 1 äggula
2 tsk salt
1-1 ½ tsk Kockens köttfärskrydda
2 msk fint riven gul lök
smör till stekning
persilja till garnering
1. Blanda ströbrödet med grädden. Låt svälla i ca 10 minuter. Tillsätt ägg, salt, köttfärskrydda och lök. Rör ner färsen och arbeta ihop till en smidig smet. Stek en liten köttbulle och smaka av så att kryddningen är lagom.
2. Skölj händerna i kallt vatten och forma köttbullar. Lägg dem på vattensköljd bräda. Bryn dem guldbruna i stekpanna. Skaka pannan då och då. Låt eftersteka på svag värme.
3. Strö över hackad persilja.