Soppa
200 g nässlor
2 scharlottenlökar, skalad och skivad
1 klyfta vitlök
1+2 msk smör
½ dl vitt torrt vin
Äggula
4 st ägg
Garnityr
1 knippe vårlök, strimlad
1 msk smör
4 port.
200 g nässlor
2 scharlottenlökar, skalad och skivad
1 klyfta vitlök
1+2 msk smör
½ dl vitt torrt vin
4 st ägg
1 knippe vårlök, strimlad
1 msk smör
I en kastrull, fräs lök och vitlök i smöret. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Koka nässlorna i 2 minuter, lyft sedan upp dem, och kyl av dem i isvatten. Koka ned spadet tills hälften återstår, och sila. Mixa spad, lök och nässlor tillsammans med smöret. Smaka av med salt och vitt vin.
Skira äggen och lägg i botten av tallrikarna.
Sautera löken i smöret, krydda med salt och finriv litet muskotnöt över.
Slå soppan över äggen och löken och låt gästen själv röra om.