500 g färska plommon, urkärnade och delade i bitar
50 g katrinplommon, delade i sex bitar
50 g honung
0.5 dl råsocker
2 msk vitvinsvinäger
3 st Kockens lagerblad
1 krm Kockens timjan
1 tsk Kockens senapsfrön gula
salt
4 port.
500 g färska plommon, urkärnade och delade i bitar
50 g katrinplommon, delade i sex bitar
50 g honung
0.5 dl råsocker
2 msk vitvinsvinäger
3 st Kockens lagerblad
1 krm Kockens timjan
1 tsk Kockens senapsfrön gula
salt
Koka alla ingredienserna tills det börjar mosa sig och koka samman. Smaka av så att du känner en tydlig sötsyrlig smak. Fyll upp på väl rengjorda burkar och förvara i kylen.
Servera gärna kompotten till en bit julskinka som du steker hårt i skivor samt ett gott bröd.