Rimmad torsk med stjärnanissalt
Mixa saltet med stjärnanisen till ett pulver. Skär torskryggen i två stycken delar på längden, ca 3×3 cm tjocka. Strö över stjärnanissaltet och gnid in i fisken. Låt rimma i 30 min. Skölj sedan fisken i kallt vatten och torka den torr. Hetta upp en teflonpanna och stek fisken på varje sida ca 40 sekunder. Rulla sedan fisken i dill och därefter i plastfilm, dra åt så det liknar en smällkaramell. Låt den tillagas färdig av eftervärmen. Kyl därefter fisken. Skär den sedan i små stubbar eller bryt i vackra flakes.
Blomkålscrème
Koka blomkålen mjuk i gräddmjölk. Tag 1 dl vätska åt sidan och häll sedan av vattnet. Mixa blomkålen helt slät med smöret, justera konsistensen med vätskan. Smaka av med salt. Den här crèmen kan serveras både varm och kall.
Krydda blomkålsknopparna med olivolja, citron och salt.
Svecia
Stek det rivna rågbrödet krispigt i oljan. Krydda med salt. Blanda med Svecian och krassen när det svalnat.
Servering
Arrangera på vackra tallrikar och servera med en gång.