Knäckebröd med sesamfrön

Ingredienser

ca 75 st

1 msk Kockens kummin (kan ersättas med samma mängd anis, fänkål eller brödkryddor)

2 dl solroskärnor

2 dl Kockens sesamfrön

5 dl majsmjöl

1 dl linfrön

2 tsk salt

6 msk rapsolja

5 dl kokande vatten

Instruktioner

Grovstöt valfri krydda i mortel eller använd brödkryddan. Rör ihop alla torra ingredienser. Blanda olja och vatten och blanda ihop allt till en deg. Dela degen i fyra delar. Lägg varje del mellan två bakplåtspapper, platta till något och kavla ut tunt till ca plåtens storlek. Rulla försiktigt bort det översta bakplåtspappret.

Ställ in plåtarna i ugnen i 150 ºC i 60 minuter. I varmluftsugn går det bra att ha alla plåtar inne samtidigt. Stäng av ugnen och låt knäckebröden svalna i eftervärmen. Om de fortfarande känns mjuka så eftertorka dem i 50 ºC tills de känns knapriga.

Bryt i mindre bitar och förvara knäckebrödet i en lufttät burk.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?