1 msk Kockens kummin (kan ersättas med samma mängd anis, fänkål eller brödkryddor)
2 dl solroskärnor
2 dl Kockens sesamfrön
5 dl majsmjöl
1 dl linfrön
2 tsk salt
6 msk rapsolja
5 dl kokande vatten
ca 75 st
1 msk Kockens kummin (kan ersättas med samma mängd anis, fänkål eller brödkryddor)
2 dl solroskärnor
2 dl Kockens sesamfrön
5 dl majsmjöl
1 dl linfrön
2 tsk salt
6 msk rapsolja
5 dl kokande vatten
Grovstöt valfri krydda i mortel eller använd brödkryddan. Rör ihop alla torra ingredienser. Blanda olja och vatten och blanda ihop allt till en deg. Dela degen i fyra delar. Lägg varje del mellan två bakplåtspapper, platta till något och kavla ut tunt till ca plåtens storlek. Rulla försiktigt bort det översta bakplåtspappret.
Ställ in plåtarna i ugnen i 150 ºC i 60 minuter. I varmluftsugn går det bra att ha alla plåtar inne samtidigt. Stäng av ugnen och låt knäckebröden svalna i eftervärmen. Om de fortfarande känns mjuka så eftertorka dem i 50 ºC tills de känns knapriga.
Bryt i mindre bitar och förvara knäckebrödet i en lufttät burk.