1 kokt hummer (ca 400 g)
2 kokta ägg
1 liten påse valfri blandad sallad
2 skivor vitt formbröd (skär bort kanterna)
ca 2 msk pinjenötter
Röra
2 dl crème fraiche
¼ rödlök, finhackad
1 tsk Kockens citronpeppar
Garnering
dill/gräslök
citron
4 port.
1 kokt hummer (ca 400 g)
2 kokta ägg
1 liten påse valfri blandad sallad
2 skivor vitt formbröd (skär bort kanterna)
ca 2 msk pinjenötter
Röra
2 dl crème fraiche
¼ rödlök, finhackad
1 tsk Kockens citronpeppar
Garnering
dill/gräslök
citron
1. Klyv hummern på längden. Plocka bort den skalliknande magsäcken som finns framtill i varje halva. Ta ut allt kött, rommen och smöret som sitter i främre delen av halvan. Knäck klor och leder och ta ut köttet. Skär i jämna bitar.
2. Skär brödet i tärningar. Rosta brödtärningarna och pinjenötterna var för sig tills de har fått lite färg.
3. Vid servering, varva ingredienserna till salladen och röran i portionsglas. Garnera med dill och citron.
Tips! Har du bråttom – använd kräftstjärtar i lag eller skalade räkor.