ca 900 g fläskfilé
olja till pensling
Rubbing
2 msk valfri Kockens grillkrydda
1 msk salt
3 msk Kockens chili Ancho
2 msk Kockens paprikapulver
1 msk Kockens vitlökspeppar
1 tsk Kockens spiskummin
1 msk Kockens oregano
6 port.
ca 900 g fläskfilé
olja till pensling
Rubbing
2 msk valfri Kockens grillkrydda
1 msk salt
3 msk Kockens chili Ancho
2 msk Kockens paprikapulver
1 msk Kockens vitlökspeppar
1 tsk Kockens spiskummin
1 msk Kockens oregano
1. Låt fläskfilén bli rumstempererad. Pensla med olja.
2. Blanda samman ingredienserna till rubbingen. Gnid in så pass mycket att det täcker fläskfiléns yta. Låt ligga och dra åt sig ett par minuter. Spara resterande rubbing i en burk med åtsittande lock. Förvaras mörkt och svalt.
3. Grilla på lagom glödad bädd tills filén är genomstekt, innertemperatur ca 68 °C. Låt den vila inlindad i bakplåtspapper i ca 15 minuter innan den skivas upp