Tacosoppa med frasiga tortillachips

Ingredienser

10 portioner

150 g hackad gul lök

300 g rårivna morötter

850 g valfri färs (ex blandfärs)

4-5 msk egen Tacokrydda

800 g krossade tomater

1,5 l köttbuljong

2 msk kött/grönsaksbuljongpulver

400 g röda kidneybönor

salt och peppar

Tillbehör

crème fraiche

tortillachips

Instruktioner

  1. Fräs lök och morötter, krydda med salt och peppar, för över till gryta.
  2. Bryn färsen smulig och krydda ned tacokrydda, för över till grytan.
  3. Häll över krossade tomater, större delen av buljongen och låt puttra ihop. Smaka av. Tillsätt mer tacokrydda och salt om så önskas.
  4. Strax innan servering läggs väl sköljda bönor i och hetta upp soppan. Späd eventuellt med mera buljong till önskad konsistens.

Servera med crème fraiche och tortillachips.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?