Pankopanerad torsk i tortillabröd

Ingredienser

ca 4 portioner

450 g torskfilé, gärna torskrygg

1 ägg

Pankoströbröd

½ dl vetemjöl
1 tsk salt
½-1 tsk Kockens spiskummin malen
1 tsk Kockens chilipulver

Mangosalsa
250 g tärnad mango, färsk eller fryst
½ hackad rödlök
½ röd tärnad paprika
1 knippe hackad koriander (kan uteslutas)
saft av 1 lime
salt
2-4 krm Kockens chili flakes

Chilimajo
1 dl majonnäs
½-1 tsk Kockens Chili Ancho

Tillbehör
valfri sallad
mjuka tortillas

Instruktioner

1. Blanda samman mangosalsan. Låt stå en stund och mogna. Rör samman chilimajo.
2. Dela torsken i mindre bitar anpassat till bröden. Lägg upp i tre olika skålar: vetemjöl blandat med kryddor, lätt uppvispat ägg och pankoströbröd.
3. Vänd torskbitarna först i vetemjöl, doppa dem sedan i äggvispet och sist i pankoströbröd.
4. Stek dem i ett par minuter på varje sida i smör tills gyllenbrun färg.
5. Bottna bröden med sallad, en klick chilimajo, pankotorsk och toppa med salsan. Servera genast!

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?