Kalljästa ost/ört-bullar

Ingredienser

30-40 stycken

6 dl vatten, kallt
25 g jäst
1 msk salt
1 dl olivolja
0,8 dl sirap
1 l vetemjöl special
5 dl rågsikt

Fyllning
150 gram smör
ca 2 dl smakrik riven ost
2 tsk Kockens vitlökspulver, Ekologiskt
2 msk Kockens basilika, Ekologisk
2 msk Kockens oregano, Ekologisk

Förslag på dekoration
Kockens sesamfrön, blanda gärna svarta och vita. Solroskärnor, Flingsalt

Instruktioner

1. Rör ut jästen i lite av vattnet. Häll i resterande vätska, halva mängden olja, salt och sirap och mestadels mjöl. Arbeta kraftigt i maskin för en smidig deg, ca 10–12 minuter tills den släpper
bunken.
2. Strö över lite mjöl och lägg en duk eller plastfolie över. Ställ att jäsa i kyla, t.ex. under natten. Tag ut degen och ställ i rumstemperatur en stund innan den skall bakas ut.
3. Fyllning: Mixa ihop fyllningen och bred ut över två utkavlade, rektangulära plattor, som sedan rullas ihop till längder (exempelvis som till kanelbullar). Skär varje del i 15–20 bitar beroende på
önskad storlek och lägg med snittytan upp i vanliga bullformar.
4. Låt jäsa under duk i ca 20–30 minuter.
5. Pensla med utrört ägg och dekorera med Kockens vita/svarta sesamfrön och/eller solroskärnor samt grovt flingsalt.
6. Grädda i 225–250 °C i mitten av ugnen tills bullarna fått fin färg.
OBS! Hoppa över sesamfrö och ersätt med annat frö vid behov.

Recept från Måltidsavdelningen Klippans kommun #klippan_mat

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?