Gyllene morotssoppa med ingefära

Ingredienser

4 portioner

4–5 morötter
1–2 potatisar
1–2 msk matfett eller olja
1 gul lök, finhackad
1 tsk Kockens vitlökspulver, Ekologiskt
1 msk Kockens ingefära malen, Eko, Fairtrade
Skal och saft av en limefrukt
8 dl vatten
½ burk kokosmjölk (450 ml)
2 tärningar hönsbuljong
Kockens chili flakes
Salt och Kockens svartpeppar grovmalen, Eko Fairtrade

Instruktioner

1. Skala och skär morötter och potatis i slantar och fräs dem i fettet i en vid gryta under någon minut.
2. Hacka lök fint och blanda ner tillsammans med vitlökspulver och torkad ingefära.
3. Fräs ytterligare så att löken blir blank och genomskinlig men inte får så mycket färg. Häll i vatten och buljongtärningar och låt soppan koka i ca 15 minuter eller tills morötterna känns mjuka.
4. Blanda sedan ned chili flakes, finrivet limeskal och kokosmjölk. Låt koka en stund. Mixa soppan med en stavmixer.
5. Smaka av med salt, peppar och färskpressad limejuice. Späd eventuellt med mer vatten om soppan känns tjock.

Recept från Måltidsavdelningen Klippans kommun #klippan_mat

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?