4–5 morötter
1–2 potatisar
1–2 msk matfett eller olja
1 gul lök, finhackad
1 tsk Kockens vitlökspulver, Ekologiskt
1 msk Kockens ingefära malen, Eko, Fairtrade
Skal och saft av en limefrukt
8 dl vatten
½ burk kokosmjölk (450 ml)
2 tärningar hönsbuljong
Kockens chili flakes
Salt och Kockens svartpeppar grovmalen, Eko Fairtrade
Gyllene morotssoppa med ingefära
Ingredienser
4 portioner
Instruktioner
1. Skala och skär morötter och potatis i slantar och fräs dem i fettet i en vid gryta under någon minut.
2. Hacka lök fint och blanda ner tillsammans med vitlökspulver och torkad ingefära.
3. Fräs ytterligare så att löken blir blank och genomskinlig men inte får så mycket färg. Häll i vatten och buljongtärningar och låt soppan koka i ca 15 minuter eller tills morötterna känns mjuka.
4. Blanda sedan ned chili flakes, finrivet limeskal och kokosmjölk. Låt koka en stund. Mixa soppan med en stavmixer.
5. Smaka av med salt, peppar och färskpressad limejuice. Späd eventuellt med mer vatten om soppan känns tjock.
Recept från Måltidsavdelningen Klippans kommun #klippan_mat