Rubb med rostade kryddor av Ludwig Tjörnemo

Vinnaren av Årets Kock 2020, Ludwig Tjörnemo, ger sina bästa tips på hur du använder kryddor för att få fram de bästa smakerna.

Ingredienser

3 msk Kockens fänkålsfrö

2 msk Kockens svartpeppar hel

2 msk Kockens chili flakes

2 msk Kockens sesamfrön

Instruktioner

  1. Rosta fänkålsfrö, svartpeppar och chili flakes i en varm stekpanna i ca 2 minuter.
  2. Mixa eller mortla kryddorna fint. Blanda sedan med sesamfrön.

Perfekt topping för både rostade grönsaker eller en fin bit biff!

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?