
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
med Squash
Skördelasagne
Ingredienser
ca 6 port.
Olja el. smör till stekning
salt
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 grön squash
salt & Kockens svartpeppar
ca 2 tsk Kockens örter Provencale
ca 2 tsk Kockens vitlökspeppar
2-3 krm Kockens oregano
2 tomater, grovt hackade
2 förpackningar krossade tomater á ca 400 g
ca 1 msk tomatpuré
4 dl Crème fraîche
150 g riven ost
8-12 lasagneplattor
ca 75 g fetaost
Garnering:
kryddgrönt
Tillagning
- Skala och hacka löken och fräs tillsammans med fint riven vitlök. Ansa och skiva resterande grönsaker. Tillsätt grönsakerna i pannan med löken och fräs ytterligare i några minuter. Krydda med salt och övriga kryddor.
- Tillsätt krossade tomater och puré och låt puttra samman i minst 5 min. Blanda crème fraîche med riven ost, salt och peppar i en separat skål.
- Varva i en smord form grönsaksröran, lasagneplattor, crème fraîche/ost, avsluta med tomatröra och smula fetaosten över.
- Sätt in i 200 grader i ca 45 min. Garnera med kryddgrönt.