
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Ugnsrostade grönsaker med vegokrydda
Ingredienser
10 portioner
2 kg blandade potatis och rotfrukter (ex potatis, palsternacka, sötpotatis, rödlök, morötter, fänkål)
ca 1 ½ dl olja
2 msk egen vegokrydda
salt, gärna flingsalt
Garnering
hackad persilja
polkabetor
Tillagning
- Skrubba potatisen och skala palsternackor, sötpotatis, morötter och lök. Dela i mindre bitar och lägg på plåt/bleck. Blanda olja med vegokrydda och ringla över potatis och rotfrukter. Strö över salt.
- Rosta i 225 ˚C i ca 25 minuter, men inte längre än rotfrukterna har kvar sin spänstighet.
- Skala polkabetorna och hyvla dem tunt. Blanda ner tillsammans med hackad persilja strax innan serveringen.