Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Ugnsrostade grönsaker med vegokrydda


Ingredienser

10 portioner

2 kg blandade potatis och rotfrukter (ex potatis, palsternacka, sötpotatis, rödlök, morötter, fänkål)

ca 1 ½ dl olja

2 msk egen vegokrydda

salt, gärna flingsalt

Garnering

hackad persilja

polkabetor

Tillagning

  1. Skrubba potatisen och skala palsternackor, sötpotatis, morötter och lök. Dela i mindre bitar och lägg på plåt/bleck. Blanda olja med vegokrydda och ringla över potatis och rotfrukter. Strö över salt.
  2. Rosta i 225 ˚C i ca 25 minuter, men inte längre än rotfrukterna har kvar sin spänstighet.
  3. Skala polkabetorna och hyvla dem tunt. Blanda ner tillsammans med hackad persilja strax innan serveringen.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan