
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
med äpplen
Ugnsbakad falukorv
Ingredienser
4-6 port.
ca 800 större ring falukorv av god kvalitet
senap
ca 100 g riven ost
1-2 röda äpplen, gärna svenska
800 g små delikatesspotatis
salt & Kockens pepparmix
2 rödlökar
smör/olja till stekning
Tillbehör:
ca 2 dl Crème fraîche naturell
2 tsk Kockens curry
1 tsk Mexican Spice Mix
salt
Tillagning
- Dela ringen på längden och lägg upp på en bakpapperstäckt långpanna med den släta sidan uppåt. Bred över önskad mängd senap, strö över riven ost.
- Dela äpplena och kärna ur. Skär i tunna skivor och lägg dem omlott över korvdelarna.
- Skrubba potatisen och dela dem i mindre bitar. Ringla olja över, strö över salt och önskad mängd pepparmix. Fördela dem runt korven.
- Skala och klyfta lökarna, lägg dem vid potatisen. Pensla lök och äppelskivor med olja. Ställ in i 225° C i ca 35 min tills allt har fått färg och potatisen mjuknat. Strö över persilja.
- Blanda samman curryröran, låt gärna stå en stund i kyl för att mogna. Servera den och en sallad till.
Allergener i Kockens produkter
Pepparmix:Selleri Senap