
I samarbete med tidningen Hembakat
Med kanel & rosmarin
Tre lager rabarbertårta
Ingredienser
Tårtbottnar
100 g osaltat smör
5 dl brunfarin
1 Kockens vaniljstång
3 ägg
450 g gräddfil
3 ½ dl vetemjöl
Smörkräm med smak av granatäpple och rosmarin
4 msk granatäpple juice (görs lätt genom att låta granatäpplekärnor släppa saftgenom en sil)
1 tsk torkad Kockens rosmarin
5 dl florsocker
1 tsk Kockens kanel malen
300 g osaltat smör, rumsvarmt
1-2 droppar karamellfärg röd, rosa och gul
1 tsk bakpulver
400 g tärnad rabarber
Garnering
godisägg
Tillagning
Tårtbottnar
1.Sätt ugnen på 160 grader.
2. Smöra och bröa tre runda formar med avtagbar kant, ca 20 cm i diameter.
3. Vispa smör, brunfarin och frön från vaniljstången fluffigt.
4. Vispa ner äggen, ett i taget.
5. Rör därefter ner gräddfilen.
6. Sikta vetemjöl och bakpulver genom en sil, vänd sedan ner i smeten.
7. Vänd ner rabarbern.
8. Fördela smeten jämnt mellan dina tre formar.
9. Baka i nedre delen av ugnen i 50 minuter.
10. Låt bottnarna vila i formen i 5 minuter, vänd sedan ut dem och låt dem svalna.
Smörkräm
1.Vispa samman alla ingredienser till en jämn smet.
2. Dela upp smörkrämen i två separata bunkar och färga den ena röd/rosa och den andra gul.
3. Montera dina tre bottnar med ett tunt lager smörkräm emellan.
4. Täck tårtan med röd/rosa smörkräm.
5. Spritsa med liten rund tyll tårtans kanter med röd/rosa och gul smörkräm.
6. Toppa med godisägg.