Thaikyckling med kokosmjölk

Ingredienser

10 portioner

1 kg kycklingstrimlor

200 g skivad lök

300 g tärnad röd paprika

150 g squash i kvartar

2-2 ½ msk egen Thaikrydda

4 dl kokosmjölk

3 ½ dl valfri kokbar grädde

1 ½ msk hönsbuljong, pulver

4-6 msk pressad citronsaft

1-1 ½ msk Kockens Toppredning

smör/olja till stekning

salt och peppar

Instruktioner

  1. Bryn köttet i omgångar, salta och krydda med hälften av thaikryddan under stekning. Lägg över till bleck.
  2. Fräs lök, paprika och squash lätt och krydda med salt. Fördela över kycklingköttet.
  3. Blanda resterande thaikrydda med kokosmjölk, grädde, buljongpulver och citronsaft i en gryta. Låt koka upp. Red av med Toppredning enligt anvisning på förpackningen.
  4. Häll såsen över kycklingen och stek färdigt i ugn i 175 ˚C ca 25 minuter.

Servera med kokt ris och en god sallad.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?