
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Thaikyckling med kokosmjölk
Ingredienser
10 portioner
1 kg kycklingstrimlor
200 g skivad lök
300 g tärnad röd paprika
150 g squash i kvartar
2-2 ½ msk egen Thaikrydda
4 dl kokosmjölk
3 ½ dl valfri kokbar grädde
1 ½ msk hönsbuljong, pulver
4-6 msk pressad citronsaft
1-1 ½ msk Kockens Toppredning
smör/olja till stekning
salt och peppar
Tillagning
- Bryn köttet i omgångar, salta och krydda med hälften av thaikryddan under stekning. Lägg över till bleck.
- Fräs lök, paprika och squash lätt och krydda med salt. Fördela över kycklingköttet.
- Blanda resterande thaikrydda med kokosmjölk, grädde, buljongpulver och citronsaft i en gryta. Låt koka upp. Red av med Toppredning enligt anvisning på förpackningen.
- Häll såsen över kycklingen och stek färdigt i ugn i 175 ˚C ca 25 minuter.
Servera med kokt ris och en god sallad.