Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Thaikyckling med kokosmjölk


Ingredienser

10 portioner

1 kg kycklingstrimlor

200 g skivad lök

300 g tärnad röd paprika

150 g squash i kvartar

2-2 ½ msk egen Thaikrydda

4 dl kokosmjölk

3 ½ dl valfri kokbar grädde

1 ½ msk hönsbuljong, pulver

4-6 msk pressad citronsaft

1-1 ½ msk Kockens Toppredning

smör/olja till stekning

salt och peppar

Tillagning

  1. Bryn köttet i omgångar, salta och krydda med hälften av thaikryddan under stekning. Lägg över till bleck.
  2. Fräs lök, paprika och squash lätt och krydda med salt. Fördela över kycklingköttet.
  3. Blanda resterande thaikrydda med kokosmjölk, grädde, buljongpulver och citronsaft i en gryta. Låt koka upp. Red av med Toppredning enligt anvisning på förpackningen.
  4. Häll såsen över kycklingen och stek färdigt i ugn i 175 ˚C ca 25 minuter.

Servera med kokt ris och en god sallad.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan