
Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot
Lite extra lyxig hamburgare
Texas BBQ Burger
Ingredienser
4 port.
Burgare
800 g nötfärs
1 msk Kockens lökpulver
1 msk Kockens grillkrydda Texas
salt
Kockens svartpeppar grovmalen
Tillbehör
4 st hamburgerbröd, halverade
4 blad romansallad, sköljda och torkade
2 st tomater, skivade
1 st rödlök, skivad i ringar
2 msk bbq-sås
Jalapeño
100 g jalapeño
1 dl vinäger, vitvin
1 dl socker
Lökrelish
3 st gula lökar, skalade och skivade
1 tsk rapsolja, neutral
1 msk farinsocker
1 krm Kockens chili flakes
1 msk vinäger, vitvin
Tillagning
Burgare
Blanda färsen med kryddorna och övriga ingredienser. Forma till fyra stycken burgare och grilla dem på båda sidor i några minuter.
Jalapeño
Dela jalapeñon på längden och tag ut kärnorna. Blanchera hastigt. Koka upp vinäger och socker och lägg i jalapeñon i den varma lagen. Låt svalna i lagen.
Lökrelish
Fräs löken i lite rapsolja ca 10 minuter. Rör om då och då. När löken mjuknar och börjar få färg tillsätt socker, chili flakes och vinäger och låt alltsammans koka en stund. Smaka av med salt.
Varva tillbehören, lökrelish och burgaren i bröden och servera jalapeño till.