
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Tacosoppa med frasiga tortillachips
Ingredienser
10 portioner
150 g hackad gul lök
300 g rårivna morötter
850 g valfri färs (ex blandfärs)
4-5 msk egen Tacokrydda
800 g krossade tomater
1,5 l köttbuljong
2 msk kött/grönsaksbuljongpulver
400 g röda kidneybönor
salt och peppar
Tillbehör
crème fraiche
tortillachips
Tillagning
- Fräs lök och morötter, krydda med salt och peppar, för över till gryta.
- Bryn färsen smulig och krydda ned tacokrydda, för över till grytan.
- Häll över krossade tomater, större delen av buljongen och låt puttra ihop. Smaka av. Tillsätt mer tacokrydda och salt om så önskas.
- Strax innan servering läggs väl sköljda bönor i och hetta upp soppan. Späd eventuellt med mera buljong till önskad konsistens.
Servera med crème fraiche och tortillachips.