Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Tacosoppa med frasiga tortillachips


Ingredienser

10 portioner

150 g hackad gul lök

300 g rårivna morötter

850 g valfri färs (ex blandfärs)

4-5 msk egen Tacokrydda

800 g krossade tomater

1,5 l köttbuljong

2 msk kött/grönsaksbuljongpulver

400 g röda kidneybönor

salt och peppar

Tillbehör

crème fraiche

tortillachips

Tillagning

  1. Fräs lök och morötter, krydda med salt och peppar, för över till gryta.
  2. Bryn färsen smulig och krydda ned tacokrydda, för över till grytan.
  3. Häll över krossade tomater, större delen av buljongen och låt puttra ihop. Smaka av. Tillsätt mer tacokrydda och salt om så önskas.
  4. Strax innan servering läggs väl sköljda bönor i och hetta upp soppan. Späd eventuellt med mera buljong till önskad konsistens.

Servera med crème fraiche och tortillachips.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan