
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Tacogratäng med kyckling
Ingredienser
10 portioner
1,2 kg kycklingfilé eller lårfilé, strimlad
200 g hackad gul lök
300 g paprikor i olika färger och i mindre bitar
500 g champinjoner i klyftor eller skivor
1 kg krossade tomater
400 g majskorn
½-1 msk grönsaksbuljong, pulver
3-4 msk egen Tacokrydda
300 g riven smakrik ost
skivade tomater
olja/smör till stekning
salt
Tillagning
- Bryn kycklingstrimlorna tills de har fått lite färg. Krydda lätt med salt. Lägg över i en form eller bleck.
- Stek lök, paprika och champinjoner i ca 5 minuter, tillsätt krossade tomater och majskorn. Krydda med buljong och tacokrydda till önskad styrka. Låt puttra samman ett par minuter.
- Häll tomatsåsen över kycklingen. Strö över den rivna osten och lägg på skivade tomater, gratinera i 225 ˚C i 15-20 minuter.
Gott till kokt ris, bulgur eller pasta.