Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Tacogratäng med kyckling


Ingredienser

10 portioner

1,2 kg kycklingfilé eller lårfilé, strimlad

200 g hackad gul lök

300 g paprikor i olika färger och i mindre bitar

500 g champinjoner i klyftor eller skivor

1 kg krossade tomater

400 g majskorn

½-1 msk grönsaksbuljong, pulver

3-4 msk egen Tacokrydda

300 g riven smakrik ost

skivade tomater

olja/smör till stekning

salt

Tillagning

  1. Bryn kycklingstrimlorna tills de har fått lite färg. Krydda lätt med salt. Lägg över i en form eller bleck.
  2. Stek lök, paprika och champinjoner i ca 5 minuter, tillsätt krossade tomater och majskorn. Krydda med buljong och tacokrydda till önskad styrka. Låt puttra samman ett par minuter.
  3. Häll tomatsåsen över kycklingen. Strö över den rivna osten och lägg på skivade tomater, gratinera i 225 ˚C i 15-20 minuter.

Gott till kokt ris, bulgur eller pasta.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan