Foto: Fabian Björnstjerna. Recept & styling: Årets Kock

Med anchomajonnäs

Syrad hälleflundra

0/5 (2)


Ingredienser

4 port.

Syrad hälleflundra med anisrostat bröd, rimmad rättika och anchomajonäs

Hälleflundra

280g hälleflundra

1 citron

1 msk anchomajonäs enligt recept nedan

1 krm salt

 

Anisrostat bröd

1  st  grovt rågbröd

1 msk Kockens anis hel

1 krm salt

1 msk olivolja

 

Anchomajonäs

2 tsk Kockens chili ancho

2 msk tomatpuré

3 dl matolja

1  st ägg

1 citron

1 krm salt

 

Rättika

10 cm rättika

1 st frisésallat

Tillagning

Hälleflundra

Skiva hälleflundran tunt. Blanda övriga ingredienser och slå över hälleflundran vid servering

 

Anisrostat bröd

Mixa rågbrödet med anis, salt och olja. Rosta i ugnen på 160 grader ca 15 minuter.

 

Anchomajonnäs

Värm tomatpuré, chili och matolja i en kastrull. Låt det sedan svalna. Sila olja och slå sedan en majonnäs genom att mixa ägget med citron och salt och tillsätt oljan i en tunn stråle.

 

Rättika

Skiva rättikan tunt och strimla sedan i strimlor. Salta rättikan och plocka ned frisésallaten.

Lägg hälleflundra på tallriken, toppa med bröd, rättika och sallad och avsluta med majonnäsen.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan