Superkryddad granola


Ingredienser

1 gastrobleck

300 g havregryn
300 g rågflingor
250 g solroskärnor
175 g pumpakärnor
100 g kokosflingor
450 g vatten
100 g rapsolja
350 g honung
25 g Kockens Superkrydda kanel/kardemumma/ingefära

Smaksättning
250 g torkade valfria bär

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 °C. Väg upp ingredienserna, vid vägning blir det mer exakt.
  2. Lägg alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olja, honung och vatten, blanda väl.
  3. Fördela ut på gastrobleck med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen ca 24 minuter, ta ut var 8:e minut och rör om så att det inte bränns. Tänk på att alla ugnar är olika och värme och tid kan variera. Ta ut och låt svalna. Tillsätt smaksättning såsom torkade bär och lägg i burk med tätslutande lock

Liknande recept: