
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Värmande och gott
Soppa med knaprig skinka
Ingredienser
ca 6 port.
smör till stekning
500 g potatis (ex King Edvard)
300 g palsternacka
1 gul hackad lök
salt
1-1 ½ tsk Kockens vitlökspeppar
ca 2 krm Kockens salladskrydda italiensk
7-8 dl buljong av fond eller tärning (kött/grönsak)
ca 3 dl kokbar valfri grädde
Tillbehör
8-12 skivor kallrökt skinka
kryddgrönt persilja
Tillagning
1. Skala potatisen och palsternackorna. Hacka löken. Skär allt i mindre bitar och fräs tillsammans med kryddor i en stor panna. Späd med buljong och låt puttra samman tills allt mjuknat. Mixa med stavmixer eller i mixer till en slät soppa.
2. Tillsätt grädden och låt puttra samman till en fyllig soppa.
3. Stek skinkskivorna knapriga i en het panna. Servera dem till soppan. Strö över kryddgrönt.