
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Även vacker att titta på
Skaldjurstårta med lax & räkor
Ingredienser
4-5 port.
3 runda kakor mörkt bröd (här Rallarhalvor)
smörgåsfett
Fyllning
200 g färskost naturell för matlagning
2 dl lätt crème fraiche
½-1 dl lättmajonnäs
1 dl hackad purjolök
2 tsk Kockens salladskrydda italiensk
300 g varmrökt lax i mindre bitar
ev. salt & Kockens vitpeppar malen
Garnering
1 kg räkor
ca 200 g skivad kallrökt lax
ca ½ liten påse, blandad sallad
Tillagning
1. Skala räkorna. Blanda samman fyllningen och smaka av med kryddor.
2. Smöra bröden. Lägg första brödet på ett fat och fördela fyllning, räkor, laxskivor och sallad. Lägg på nästa lager och gör detsamma.
3. Toppa med sista skivan bröd, resten av fyllningen och garnera rikligt med räkor och resterande ingredienser.
4. Låt gärna stå övertäckt en stund i kyl för att safta ihop sig innan servering.
Allergener i Kockens produkter
Salladskrydda Italiensk:Senap