Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Från indien

Shami Kabab – biffar


Ingredienser

ca 30 mindre biffar

2 dl röda linser

1000 g köttfärs

6 st vitlöksklyftor

2 st gula lökar

1–1 ½ röd pepparfrukt utan kärnor

1–1 ½ grön pepparfrukt utan kärnor

2 tsk Kockens kumminfrön

ca 1 tsk Kockens kardemummakärnor

4 st Kockens kryddpepparkorn alt 4 krm Kockens kryddpeppar, mald

1 tsk Kockens kanel, mald

1–1 ½ msk Kockens ingefära, mald

1 ½–2 msk Kockens Sju Kryddor

2 tsk salt

2 ägg

olja/smör till stekning

 

Tillagning

1. Lägg de röda linserna i rikligt med kallt vatten. Låt stå till nästa dag.

2. Lägg avrunna linser, vitlöksklyftor, hackad lök och hackade pepparfrukter i en matberedare. Stöt kummin, kardemumma och kryddpeppar till ett grovt pulver i en mortel och lägg i linsröran. Tillsätt salt och ägg.

3. Blanda sist ner färsen, kanel, ingefära och Sju Kryddor, mixa till en smidig färs och forma till biffar.

4. Stek biffarna i ett par minuter på varje sida.

Servera med bröd, naturell yoghurt och sallad.

 

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan