Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Med hallon och granatäppel

Saffranspannacotta

1/5 (1)


Ingredienser

4-5 portioner

2 ½ gelatinblad

3 dl vispgrädde

1 1/4 – 1 ½ dl florsocker

fint rivet skal och saft av från 1 citron

0,5 g Kockens saffran

2 dl crème fraiche eller yoghurt

Garnering

hallon

granatäppelkärnor

mynta el citronmeliss

Tillagning

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter. Låt vispgrädde, florsocker, citronskal och saffran (stöt den gärna lite för att få fram bästa smaken) sjuda upp i en kastrull under omrörning. Ta upp gelatinbladen och rör ner i den heta krämen. Rör försiktigt ner citronsaft och crème fraiche
  2. Låt svalna något och häll upp i portionsglas. Låt svalna och sätt in i kyl i minst 2 timmar.
  3. Kan med fördel göras dagen innan, täck med plastfolie.

 

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan