Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Rostade kickärtor med tacosmak


Ingredienser

1500 g kikärtor
200 g olivolja
80 g soja eller tamari
150 g Kockens Taco Spice Mix, Ekologisk

Tillagning

1. Sätt på ugnen på 175–180 °C.
2. Skölj kikärtorna i ett durkslag och låtrinna av. Lägg dem på gastrobleck.
3. Blanda olja,  soja och kryddorna (minska mängden kryddor för mindrehetta) i en skål. Häll över kikärtornaoch blanda väl.
4. Ställ i ugn i 30 minuter. Ta därefter ut dem och låt svalna i rumstemperatur i ca 20 minuter (detta gör dem krispigare). Ställ kikärtorna i ugnen igen i ca 30 minuter. Ta ut dem och låt stå i rumstemperatur över natten. Tänk på att alla ugnar är olika och värme och tid kan variera.

Tips! Ett gott och nyttigt snacksalternativ till mellanmålet!

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan