Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Kryddrika

Raw food-bollar


Ingredienser

ca 30 stycken

200 g kärnfria dadlar
200g torkade aprikoser
2 msk chiafrön
ev 1 tsk kokosolja (kan uteslutas)
1 dl cashewnötter
½ -3/4 tsk Kockens kanel malen
1 tsk Kockens ingefära malen
ca ½ fint riven Kockens hel muskotnöt
1 nypa Kockens chili flakes
1 dl pumpafrön
Garnering
ca 1 dl Kockens sesamfrön

Tillagning

  1. Grovhacka dadlar och aprikoser.
  2. Lägg grovhackade dadlar, chiafrön, ev kokosolja, nötter och kryddor i en mixer. Mixa samman till en grov massa. Tillsätt pumpafrön som får vara med ett par varv tills de går sönder något.
  3. Ta upp massan och forma bollar som sedan rullas i sesamfrön.
  4. Lägg dem i en burk och förvara i kyl.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan