Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Raw food-bollar med kanel & kardemumma


Ingredienser

ca 20 stytcken

3 dl mandel
10 st dadlar, färska och urkärnade
2 msk kokosolja
2 msk mandelsmör
1 tsk flytande honung
1 tsk agavesirap
2 tsk Kockens kanel malen, Ekologisk
2 krm Kockens kardemumma malen, Ekologisk
2 krm vaniljpulver
En nypa salt
1 dl Kockens vita sesamfrön
1 dl Kockens svarta sesamfrön
Ca 2 tsk Kockens kanel malen, Ekologisk
Ca 2 tsk Kockens kardemumma malen, Ekologisk

Tillagning

1. Mixa mandeln fint. Tillsätt övriga ingredienser och mixa snabbt ihop till en massa. Sluta mixa så snart det blivit en formbar massa. Forma till små bollar. Blanda både svarta och vita sesamfrön att rulla bollarna i. Pudra över lite kanel och kardemumma. Ställ i kylskåp och servera väl kylda.

Tips! Prova att byta ut mandel, mot hälften kokosflingor och hälften solroskärnor. Mixa ihop kokosflingor och solroskärnor och fortsätt enligt recept.

Tips! Uteslut sesamfrön och rulla i kokosflingor.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan