
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Lyxig förrätt
Räktoast med sparris & dill
Ingredienser
4 port.
4 rostade brödskivor
smörgåsfett/smör till stekning
ca 750 g räkor
1 knippe dill
3 kokta, hackade ägg
1 knippe sparris
Kockens vitpeppar malen
Dressing
2 msk olja
2 msk vit balsamvinäger
1-1 ½ tsk Kockens citronpeppar
Ca 1 tsk Kockens persillade
grönsallad
Tillagning
1. Rosta bröden.
2. Skala räkorna och blanda med hackad dill och ägg. Vispa ihop dressingen och häll över räkorna. Låt stå och marinera tills servering.
3. Smöra bröden. Stek den gröna sparrisen hastigt i smör, salta och strö över vitpeppar. Ta med pepparkaksmått ut hjärtan ur bröden.
4. Lägg bröden på fat och fördela över sparris och räkor. Garnera med sallad. Servera genast.