
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Rabarberglass med kardemumma
Ingredienser
ca 1,5 l
200 g rabarber
2 tsk Kockens kardemumma malen, Ekologisk
100 g syltsocker
4 dl vispgrädde
1 burk, 397 g, kondenserad mjölk
1 tsk vaniljsocker
Tillagning
- Skiva rabarbern tunt och blanda med syltsocker och kardemumma. Koka enligt anvisning på syltsockerförpackningen. Låt kallna.
- Vispa grädden fluffigt men inte grynigt. Vänd ner kondenserad mjölk och vaniljsocker.
- Häll ett lager glassmet i en bakpappersklädd form. Frys en stund tills ytan stabiliserats och fördela ett tunt lager sylt, frys åter en kort stund och fyll på med glassmet. Varva ytterligare en gång. Täck och frys i minst 5 timmar eller gärna över natten.