Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Quinoa-kakor med ingefära, kanel & choklad


Ingredienser

ca 40 stycken

8 dl kokt röd quinoa, al dente
1,5 dl agavesirap
1 tsk vaniljpulver
2,5 dl kokosolja, mjuk, inte smält
4 dl mandelmjöl
4 dl havregryn
2 ägg
4 msk chiafrön
1 nypa salt
1 dl kokosflingor
200 g mörk choklad, grovt hackad
½ dl Kockens ingefära malen
2 msk Kockens kanel malen, Ekologisk
4 msk lingonpulver

Tillagning

1. Sätt ugnen på 175 °C varmluft. Koka quinoa al dente i lätt saltat vatten. Färdigkokt mängd ska vara 8 dl. Blanda alla ingredienserna i en bunke. Klicka ut smeten på plåt med bakplåtspapper i
valfri storlek. Grädda dem gyllene i cirka 20–25 minuter. Tänk på att alla ugnar är olika och värme och tid kan variera.

Tips! Det går bra att byta ut mandelmjöl mot annat mjöl, exempelvis kokosmjöl.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan