Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Med granatäppelkärnor

Pizza Marinara


Ingredienser

3-4 portioner

3 st Libabröd (ett libanesiskt tunnbröd) eller  liknande botten 26-28 cm i diameter

olja till pensling

2-3 dl valfri tomatsås

1 förpackning fryst skaldjursmix  350 g (musslor, bläckfiskringar, räkor)

250 g riven pizzaost

Kockens pizzakrydda

1 tsk Kockens chilimix

ruccolasallad

ca ½ dl granatäppelkärnor

Tillagning

  1. Ta upp den frysta skaldjursmixen, gärna kvällen innan och tina i kylskåp. Låt rinna av väl i ett durkslag.
  2. Lägg bröden på bakpappersklädda plåtar. Bred ut önskad mängd tomatsås på varje, pensla den yttersta kanten runt om med olja.
  3. Fördela det mesta av osten på pizzorna. Fördela skaldjursmixen över och strö på resterande ost, rikligt med pizzakrydda och toppa med chilimix.
  4. Grädda i 225° C i 10-15 minuter. Strö över ruccolasallad och granatäppelkärnor. Servera dem nygräddade!

Skriv ut

Glutenfritt: Ja

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan