
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Ta med på utflykten
Picknickmackor med kyckling
Ingredienser
5 mackor
5 pitabröd
Röra:
3 msk majonnäs
2 dl lätt crème fraiche eller liknande
2-3 msk hackad pickles, väl avrunnen (finns på glasburk)
ca ½ dl hackad purjolök
ca 1 ½ tsk Kockens curry eller curry Thai Red
salt
1 färdiggrillad kyckling
1 mindre påse färdigblandad valfri sallad
1 mindre röd paprika
Tips! Strö på lite torkad lök!
Tillagning
1. Tillred pitabröden enligt anvisning på förpackningen.
2. Blanda samman röran och smaka av med salt och peppar. Låt gärna stå i kyl en stund för att mogna.
3. Bena ur kycklingen och skär i mindre bitar.
4. Bottna med en klick röra i bröden och varva kyckling med grönsaker och röra.